Pagaliau geros naujienos

Šįkart trumpai. Įpusėjus antrai chemijai (apie tai - čia), man atliktas pakartotinis magnetinis rezonansas,  skirtas patikrinti ar chemija veikia, ar ją tęsti, o gal nutraukti ir iškart operuoti.

Taigi, navikas balandį buvo 60x51x32 mm. Liepos pradžioje po AC (agresyvios "raudonos" chemijos dviejų ciklų) apmažėjo tik keliais mm. Tada vaistai buvo pakeisti į taxanus + carboplatiną. Viso gausiu 12 chemijos ciklų, leidžiamų kas savaitę. Savaitei praėjus po 6 naujos chemijos ciklo, darytas tarpinis krūtų MRT parodė, kad navikas sumažėjo iki 20x18x12 mm.

Tai reiškia, kad sumažėjimas 60-67 proc. skaičiuojant vien tik naviko ilgį (ilgis sumažėjo iš viso 67 proc., 60 proc. - vien tik naujos chemijos metu). Tačiau jei skaičiuojant visą naviko tūrį (dauginu ilgis x plotis x aukštis, nors tai nėra visiškai tikslu, nes jis banguotas), tai pirminio naviko jau liko tik apie 5-10 proc.!!!!

Jei įdomu, kaip tai atrodo realybėje - žr žemiau. Buvo kiaušinis, tapo arachiso riešutas.
Sunku patikėti, koks monstras buvo užaugęs ir aš jo nepastebėjau dėl mastopatijos (labai sutankėjusio krūties audinio). O gal jis tiesiog labai sparčiai augo. 

Kaip bebūtų, progresas didžiulis. Dalinis ir ypač pilnas atsakas į chemiją (angl. partial response, complete response) yra vienas esminių išgyvenamumo prognostinių veksnių. Jau pasiektas dalinis atsakas, tikslas - pilnas atsakas. Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (WHO) kriterijus, dalinis atsakas yra kai auglys sumažėja >50 proc., pagal RECIST kriterijus, kurie taikomi Lietuvoje - jei sumažėja >  30 proc. Pilnas atsakas - kai auglys visiškai išnyksta, o limfmazgiai ne > 10 mm (pas mane jie tokie).


Išraše dar parašyta, kad "ženkliai pakito naviko signalas DWI/ADC - teigiamas atsakas į gydymą". Iš gydytojos supratau, kad labai gerai. Jei sužinosiu ką tai matuoja, parašysiu konkrečiau. Kol kas suprantu tik tiek, kad stimpa bjaurybė.

Pirmas didelis laimėjimas mano kovoje. Woohoo!

Comments

Popular posts from this blog

Ką vartoti po gydymo - didysis priešvėžinių papildų sąrašas

Mano pirmoji chemoterapija. Kuo gydo trigubai neigiamą krūties vėžį.

Reabilitacija ir kaip miegoti po krūties operacijos

Diagnostikos metodai ir jonizuojanti radiacija

Kaip aš stiprinu kraują

Mano priešvėžinė mityba

Metai po gydymo

Pusmetis po gydymo: šalutiniai poveikiai ir kaip rūpintis savimi

Gydymosi laikotarpis kaip galimybė tobulėti

Hormonai po chemoterapijos