Paveikslas baigtas

Per vasarą tapytas kaime (žiūrėti čia), mano didysis meditacinis 170 x 130 cm paveikslas buvo iškilmingai pabaigtas namuose Vilniuje dieną prieš gulant į ligoninę.

Sąlyginai pabaigtas - neliko baltų dėmių, bet dar liko pataisyti kai kurias detales, ir pagrindiniam fonui baigėsi geltoni dažai. Bet koks skirtumas - malonu pabaigti projektą. Todėl paveikslas jau kabo svetainėje ir puošia mūsų išlaikytą baltai-pilką interjerą egzotiškomis spalvomis.


Tapiau per daug neplanuodama ant per penkias minutes nupiešto eskizo. Prieš tai netapiau penkiolika metų, o tokio dydžio - apskritai niekada. Kai pradėjau, net spalvų nemokėjau susimaišyti, mokiausi žiūrėdama filmukus youtube. Kaip pradedanti esu laiminga ir patenkinta rezultatu nepriklausomai nuo to ar jis patinka kitiems :) tegu ne Van Gogas, bet KOKS MALONUMAS ir kokia meditacija! Būdavo dienų, kai per dieną išmedituodavau vieną lapą :)

Šiandien pati sau bandžiau paaiškinti, kas čia gavosi:
  • Stilius - primityvizmas. Pavyzdžiai - Frida Kahlo, Diego Rivera, Henri Rousseau, Victor Delfin. Būdingos ryškios spalvos, liaudies meno (folk art) stilistika. 
  • Pavaizduotas gyvybės medis, gamtos gausa, ir laimės (o gal rojaus) paukščiai. 
  • Kairėje - spalvinga praeitis, dešinėje - vaisinga ateitis. Ateitis didesnė, nes dar viskas prieš akis :)
  • Vyras didesnis, nes jis atsakingas, už jo moteris kaip už mūro. O moteris mažesnė, švelnesnė, ji simbolizuoja gyvenimo džiaugsmą, kūrybą. (Iš tiesų tai nepataikiau proporcijų ir tingėjau perpiešt, bet gi atsitiktinumų nebūna ;))
  • Moteris sėdi aukščiau :) 
  • Drabužių spalvos: vyras - ramybė, moteris - ugnis, energija.
Moralas - jei kažką labai mėgstate daryti arba labai norite išbandyti, bet nesijaučiate itin didelis profas - koks skirtumas, darykit dėl savęs, neprisiriškit prie rezultato. DO IT. DO IT NOW.



Comments

Popular posts from this blog

Ką vartoti po gydymo - didysis priešvėžinių papildų sąrašas

Mano pirmoji chemoterapija. Kuo gydo trigubai neigiamą krūties vėžį.

Reabilitacija ir kaip miegoti po krūties operacijos

Diagnostikos metodai ir jonizuojanti radiacija

Kaip aš stiprinu kraują

Mano priešvėžinė mityba

Metai po gydymo

Pusmetis po gydymo: šalutiniai poveikiai ir kaip rūpintis savimi

Gydymosi laikotarpis kaip galimybė tobulėti

Hormonai po chemoterapijos