Stiprinu kraują prieš operaciją

Chemija baigėsi, kitas etapas - operacija. Kol kas žinau tik tiek, kad operacija bus lapkričio vidury, o iki to laiko reikia atstatyti kraują, nes itin prastas. Paskutines kelias savaites visi rodikliai - neutrofilai, leukocitai, limfocitai ir t.t. - buvo žemiau normos net PO TRIJŲ NIVESTIMO AMPULIŲ. Todėl turiu apie mėnesį kraujui atstatyti, kad operacija ir visas sveikimas po jos vyktų sklandžiai.

Trumpas sąrašas ką aš darau dabar. Svarbu - chemija veiks dar apie mėnesį, todėl aktyvius priešvėžinius papildus reikia vartoti atsargiai, kad neslopintų chemijos poveikio. 

Taigi, stiprinu kraują ir atkuriu imunitetą:
1.   Sultys kas antrą rytą (stiklinė): 50 proc burokų (du burokai), 20-30 proc. morkos, 10-15 salierai, 5 proc. juodas ridikas ir 5 proc arba daugiau - kopūstai (turėtų būti saldžioji bulvė, bet neradau pirkti ir ten daug cukraus). Šaltinis iš čia. Pastaba - šviežios burokėlių sultys turi lakiųjų eterinių junginių, kuriuos perneša ne visi žmonės, kai kuriems svargsta galva, pykina ir pan. Man nėra nieko panašaus, tad aš sultis geriu beveik iš karto (gal po 15-20 min.), tačiau yra rekomenduojama burokėlių sultis palaikyti dvi tris valandas atvirame inde šaldytuve (kiti laiko ir per naktį), o paskui sumaišyti su kitais ingredientais.
2.   Sultis kas antrą dieną keičiu žaliųjų daržovių kokteiliu, kurį blenderyje sumalu su pora šaukštų kanapių ir linų sėmenų aliejumi, tai pat po šaukštą linų sėmenų, kanapių, sezamų ir chia sėklų bei riešutų (migdolai, graikiniai).
3.   Į žalią kokteilį sumalu arba per dieną valgau bent dvi porcijas žaliųjų lapinių kale kopūstų (nežinau kaip lietuviškai). Jie turi geležies daugiau nei jautiena, skaityti čia: http://www.kavalgyti.lt/lapiniai-kale-kopustai/. Pastaba - kale nėra labai malonaus skonio, jie kietoki, todėl jei valgau salotose arba kaip garnyrą, visada nublanširuoju ar paverdu porą minučių kad suminkštėtų, bet ne ilgiau, kad neprarastų vertingų savybių.
4.   Trintos šviežios spanguolės 3k per dieną (po šaukštą) su burokų sultim ir arbata. Į trintas spanguoles rekomenduojama dėti medaus, bet aš medaus nevalgau. 
5.  Dilgėlių arbata 1k per dieną. Dilgėlės džiovintos, surinktos tik augalo viršūnėlės su sėklų šluotelėmis, augančios prie upės. Nežinau kodėl būtinai prie upės, bet taip patarė gydytoja pas kurią lankiausi, tai vasaros gale pririnkau. Vasarą gėriau šviežas dilgėles, jų arbatą ir sultis - buvau stipriai išauginusi hemoglobiną. taigi, šviežios būtų geriau, bet jų šiuo metu nėra. Džiovintos dilgėlės kartu padeda išvaryti skysčius ir sumažinti tinimus nuo chemijos.
6.   Žemuogių lapų arbata 1k per dieną. Taip pat pati prisirinkau miške vasaros gale. Skyniau tik vidurinius mažuosius lapelius. Žemuogės lapų ir uogų arbata geriama nuo bendro organizmo nusilpimo, mažakraujystės, padidėjusio kraujo spaudimo, aterosklerozės.
7.   Alijošiaus sultys (Aloe Vera) – trys šaukštai per dieną, viso apie 60 ml. Stiprus imunostimulatorius - iš alavijo išgaunamas polisacharidas acemananas pasižymi imuninę sistemą stimuliuojančiu poveikiu. Rekomenduojama po chemoterapijos ir spinduliavimo, bet negalima didinti dozės, nes laisvina vidurius.
8.   Žuvų taukai – Omega 3, 1000mg per dieną.
9.   Linų sėmenų, kanapių sėklų ir argano aliejaus miksas - bent du trys šaukštai per dieną (į vandenį, sultis ir salotas).
10.   Selenas 100 mg per dieną.
11.   KordicepsasTibeto grybas, slopina vėžinių auglių augimą, stiprina imunitetą, stimuliuoja retikulioendotelinės sistemos veiklą, leukocitų transformaciją, kompleksiškai veikia kraujo gamybą, granuliocitų-mononuklearų grandį, kaulų čiulpų fibroblastų stromą, skatina makroflagų dauginimąsi blužnyje. Be to, šios unikalios medžiagos normina hipotalamo-hipofizio sistemos, reguliuojančios sistemos „organai – taikiniai“ veikimą, harmonizuoja žmogaus organizmo hormoninį toną. Aš su juo startuoju atsargiai, po tabletę per dieną, ir dar vykdau tyrimą kur geriau įsigyti ilgesniam vartojimui, nes panašu kad rinkoje parduodama daug šlamšto. Atnaujinta: nusipirkau Fohow Sanbao skystą kordicepsą, bandysiu. 

Valau kepenis:
12.   Essentale Forte kepenims (dvi-trys kapsulės per dieną)
13. Kiaulpienių šaknų arbata 2k per dieną. Kiaulpienių šaknys yra tiesiog stebuklas. Jos detoksikuoja ir valo kepenis, be to pasirodo turi priešvėžinių savybių. Yra atlikta net keletas mokslinių studijų ir įrodytas teigiamas poveikis pvz. žarnų vėžio atveju. Šiuo metu Windsoro universitetas (Kanada) vykdo the Dandellion Root Project (Kiaulpienių šaknų projektą) apie kiaulpienes kaip vaistą nuo vėžio. Čia galite paklausyti mokslininko kalbos apie tai TEDX konferencijoje. Žodžiu, kiaulpienių reikia gerti daug daug, ir jų gauti nėra sudėtinga, vieni pliusai.

·          Žarnynui:
14. Probiotikai. Chemoterapijos metu reomenduojama gerti po 1 tabletę kiekvieno valgio metu ir 1 prieš miegą. Jei reikia labai galingų, tai čia arba čia galima įsigyti. Aš kol kas vartoju paprastus. 

·          Inkstams:
15.   Meškauogių lapų arbata „Citostatik“. Ją pabaigiau ir pakeičiau Širdažolės "Arbata inkstams 1". Kitos neblogos sudėties yra "Urokar" ir "Nefrokar" Karvelio arbatos, dar "Jadvygos žolės" turi panašią.
16.   Trintos spanguolės (šaukštas), užpiltos karštu vandeniu. Šias arbatas pradėjau gerti keliskart per dieną, kai šlapimo tyrimas parodė leukocitus, taigi - uždegimą. Pagėriau pusantros dienos daug spanguolių ir inkstų arbatų, ir stebuklas - naujas tyrimas šlapime leukocitų neberado. Inkstai labai nukenčia nuo chemijos, plius nusilpęs kraujas, tai yra kelias į uždegimus, tad inkstams padėti - būtina.

·    Būna aišku, kad susipainioju ir kažką (ar kelis dalykus) iš viso sąrašo praleidžiu. 

Be to, kraujo atstatymui labai svarbu daug judėti ir kvėpuoti (būti lauke, gamtoje), kad prisotinti kraują deguonimi, taip pat gerti daug vandens ir valgyti daug žalios spalvos daržovių.

      Žiūrėsim kokie rezultatai bus po mėnesio. Iki to laiko dar gilinuosi į kitus 50+ priešvėžinius papildus, detoksikaciją ir kt. Apie tai vėliau.

Atnaujinta: Praėjo 2.5 savaitės, pasidariau bendrą kraujo tyrimą. Kraujas dar neatsistatęs (leukocitai 3.59, eritrocitai 3.74, neutrofilai 1.89), bet hemoglobinas jau 121. Prie ankstesnių papildų pridedu šiuos:

     17.  Granatų sultis. 
     18.  Fohow Sanbao skysto kordicepso papildą. 15 ml kasdien, padalinus per pusę ant tuščio skrandžio ryte ir vakare.

Atnaujinta: po 3.5 savaitės kraujas jau normos ribose, nors galėtų būti dar geresnis. Leukocitai 4.19, eritrocitai 3.91, neutrofilai 2.22, hemoglobinas 124. Žingsnis po žingsnio ir atsistatys.



·         

Comments

Popular posts from this blog

Ką vartoti po gydymo - didysis priešvėžinių papildų sąrašas

Mano pirmoji chemoterapija. Kuo gydo trigubai neigiamą krūties vėžį.

Reabilitacija ir kaip miegoti po krūties operacijos

Diagnostikos metodai ir jonizuojanti radiacija

Kaip aš stiprinu kraują

Mano priešvėžinė mityba

Metai po gydymo

Pusmetis po gydymo: šalutiniai poveikiai ir kaip rūpintis savimi

Gydymosi laikotarpis kaip galimybė tobulėti

Hormonai po chemoterapijos